De Veense Poort fase 3

Veenendaal
Actueel aanbod

€ 298.000,- tot € 364.000,-

Kenmerken

Woonoppervlak
114 - 130m2
Kaveloppervlak
113 - 168m2
Inhoud
461 - 536m3
Aantal slaapkamer(s)
4 - 5

Over dit project

Volop woonvariatie!

Op 8 mei is de verkoop gestart van fase 3 van De Veense Poort! In deze fase komen 16 woningen, verdeeld over twee types: 10 eengezinswoningen en 6 Comfortwoningen (met een bad- en slaapkamer op de begane grond). Al deze woningen zijn varianten van de Timpaan Verandawoning.

In opdracht van De Veense Poort Vastgoed BV ontwikkelt Timpaan het bouwplan De Veense Poort. Gesitueerd aan de westkant van Veenendaal, vlakbij de Rondweg-West. In totaal worden hier ongeveer 250 woningen gerealiseerd in verschillende fases, waaronder diverse types grondgebonden woningen zoals Verandawoningen en eengezinswoningen, en appartementen. De Veense Poort kent dus volop variatie in woningtypes.

De locatie
Kleine zandruggen, opduikingen in het veen zijn bepalend geweest voor de eerste wegen waarlangs Veenendaal ontwikkeld is. Het lint de Nieuweweg, aan de oostzijde van het plangebied, is nog steeds een belangrijk structuurelement in het stedelijk gebied van Veenendaal.

In De Veense Poort woont u prima qua bereikbaarheid. Door de centrale ligging in Nederland met toegang tot belangrijke hoofdwegen is Veenendaal uitstekend bereikbaar. Via de vlakbij gelegen Rondweg-West bent u snel op de A12 en binnen een half uur in Utrecht of Arnhem. Binnen de stad is de fiets de meest logische vervoerskeus. Vanuit De Veense Poort is het via de Nieuweweg ca. 10 minuten fietsen naar het centrum. De wijk komt midden in een levendig gebied in Veenendaal, met winkels, restaurants en gemengde bedrijven aan onder andere de Nieuweweg.

Stedenbouw en architectuur
Het plan is gebaseerd rondom de Noord Zuidligging van de originele Eerste Melmseweg, parallel aan de Nieuweweg. Via de Nieuweweg zal het plangebied ontsloten worden. Het plan omvat grondgebonden woningen aan en om de Eerste Melmseweg. Dit worden meerdere varianten van de Timpaan Verandawoning. Aan de Noordzijde van het gebied komt een appartementengebouw van soms wel 6 woonlagen. Dit appartementengebouw vormt tevens de buffer tussen de nieuwe groene wijk en Rondweg-West. Door een kleine hoekverdraaiing toe te passen ontstaat er een groene wig in het plangebied, deze zal in fase 2 worden ingevuld als speelveld.
Door binnen de verschillende typologieën van bebouwing dezelfde kleuren en materialen toe te passen, ontstaat er een sterke samenhang tussen de verschillende gebouwen. Het natuurlijke kleur- en materiaalgebruik (baksteen en glas) zorgt voor een harmonieuze afstemming tussen bebouwing en de relatie met de groene omgeving.
De beeldbepalende bomen aan de voormalige Eerste Melmseweg zullen de hoofdas vormen. Nieuwe aanplant zal zich vooral manifesteren langs de nieuwe ontsluitingsweg en zo veel mogelijk aansluiten bij de bestaande beplanting.

De Verandawoning is een compacte maar toch zeer complete woning van hoge kwaliteit, en met minimaal 75 vierkante meter gebruiksoppervlak en 2 slaapkamers. Daarnaast worden deze woningen gebouwd in verschillende configuraties, waardoor de doelgroepen uiteenlopend zullen zijn. Aan de Noordelijke rand van het plangebied worden er verschillende appartementen ontwikkeld, met oppervlaktes van circa 71m2 tot 102m2.

Stand van zaken
Fase 3 van De Veense Poort is nu in verkoop. In deze fase komen 16 woningen, verdeeld over twee types: 10 eengezinswoningen en 6 Comfortwoningen (met een bad- en slaapkamer op de begane grond). Al deze woningen zijn varianten van de Timpaan Verandawoning. De eengezinswoningen hebben een woonoppervlakte van 126 m2, de Comfortwoningen een woonoppervlakte tussen 114 en 130 m2.
Momenteel zijn er ook nog enkele appartementen uit fase 2B beschikbaar. Kijk op de website voor de beschikbaarheid: http://deveensepoort.nl/woningaanbod/ Als u geïnteresseerd bent in (één van) de appartementen of woningen kunt u contact opnemen met één van de verkopend makelaars: Van Ginkel & Van Bemmelen NVM Makelaars, Diepeveen Makelaars of Burgland Makelaars Veenendaal.

Blijf op de hoogte van het project De Veense Poort door het te 'liken' op Facebook: https://www.facebook.com/deveensepoort/

Meer informatie

Kenmerken

Project
De Veense Poort fase 3
Start verkoop
Verkoop gestart
Koopwoningen
16
Prijs
€ 298.000,- tot € 364.000,-
Type woningen
Geschakeld, Hoekwoning, Tussenwoning

Locatie

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Veenendaal.

Aanmelden