De Meesters

Veenendaal - Veenendaal
Toekomstig aanbod

Over dit project

DE MEESTERS LATEN ZICH ZIEN
De Schoolstraat in Veenendaal ondergaat een metamorfose. Wilma Wonen en de gemeente hebben de ambitie om van een stenig bedrijventerrein een kleinschalig, vriendelijk wijkje met veel groen en ontmoetingsplekken te maken. Het voormalige pand van Seats and Sofas maakt plaats voor twee duurzame gebouwen met circa 125 appartementen. De Meesters dankt haar naam aan de Gelderse School die hier ooit stond en doordat de gebouwen straks als stoere Meesters in de ruimte staan. Daarbij staat De Meesters voor meesterlijk wonen.

DE MEESTERS STAAN OPEN VOOR ONTMOETING
De circa 125 koop- en huurappartementen worden verdeeld over twee woongebouwen. Het oorspronkelijke ontwerp van het gebouw bestond, aan de zijde van de Bevrijdingslaan, uit 6 woonlagen met op de hoeken als ‘accent’ een 7e woonlaag. In dit ontwerp had het gebouw 4 woonlagen aan de Schoolstraat-zijde. Gedurende het participatietraject met omwonenden en andere belanghebbenden is het ontwerp aangepast. Het huidige ontwerp van het gebouw bestaat in het geheel uit 5 woonlagen en heeft 'accenten' op de hoeken van 6 woonlagen.

Omdat we ontmoeting graag stimuleren, komen tussen de gebouwen groene hoven. Alle ruimte voor bewoners om een praatje te maken en kinderen kunnen er veilig spelen. Deze hoven blijven autovrij. De parkeerstraatjes en pleintjes worden zo ingericht dat als de auto er niet staat dat het een prettige plek is om te verblijven en te spelen. Tussen de parkeerplaatsen en de gebouwen willen we begroeide pergola’s maken voor een natuurlijke en vriendelijke beleving.

KLIMAATADAPTIEF EN BIODIVERSITEIT
De groene ontmoetingsplekken voorzien we van beplanting die de biodiversiteit versterkt en we denken na over nestgelegenheden voor vogels. Via wadi’s wordt straks regenwater langzaam geïnfiltreerd in de bodem. Op de hoge daken komen zonnepanelen en de lage bouwdelen voorzien we van Sedumplanten. Verder verkennen we samen met Warmtebedrijf Veenendaal of het haalbaar is om onder andere de restwarmte van overbuurman Carbogen Amcis te gebruiken voor de warmtevoorziening van de appartementen in De Meesters.

Meer informatie

Kenmerken

Project
De Meesters
Type woningen
Appartement

Locatie

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Veenendaal.

Aanmelden